Byta länkar

06.07.2013 17:37

För att få många besökare till sin hemsida så måste man se till att hemsidan är optimerad för Google. Detta kallas att sökmotoroptimera sin hemsida. Detta kan man lite grovt dela in i två delar.

  1. Du bygger din hemsida på ett sökmotoroptimerat sätt.
  2. Du ser till att du har många bra och relevanta länkar till din hemsida.

Bygg din hemsida sökmotoroptimerad. (On site optimering)

Detta är ett ganska omfattande ämne och det finns många bra sidor på nätet som skriver om detta så med lite googling så ska du nog kunna lära dig en hel del. Det handlar iaf i slutändan om att ha lite erfarenhet och mycket sunt förnuft. Att skriva mycket intressanta och unika texter om ämnen som folk är intresserade av är förstås bra. Det är också viktigt att ha en ordentlig struktur på din hemsida. Är det enkelt för besökare att hitta på din hemsida så är det också ofta enkelt för Google att hitta på din hemsida. Använd bra nyckelord i dina rubriker och texter, och använd dem ganska frekvent så att Google förstår vad hemsidan handlar om.

Skaffa länkar till din hemsida. (Off site optimering)

Detta kan man göra på många sätt. Du kan kontakta folk och be om att få byta länkar. Detta är nog det vanligaste sättet, men kan ha ganska låg effekt idag på grund av vissa förändringar Google gjort när det gäller att scanna av länkar. Att byta länkar rakt av - Alltså att om jag (A) länkar till dig (B) så länkar du (B) tillbaka till mig (A) - är inte längre så effektivt. Det är i så fall bättre att skaffa fler hemsidor eller bloggar som så att aldrig samma sida länkar tillbaka till den man länkar till. Ett annat sätt som kan vara effektivt när man ska börja skaffa länkar till sin sida kan vara att lägga till sin sida i en artikelkatalog.